Türkiye'de Sosyal Oyun Pazarı ve Oyun, Oyun Teknolojisi Geliştiren Firmalar
Bu inceleme Kaan Çalışkan tarafından yapılmıştır. Burada yer almasını istediğiniz oyun şirketlerini lütfen bize gönderiniz
Türkiye'de Sosyal Oyun Pazarı ve Oyun, Oyun Teknoloji Geliştiren Firmalar
Dünyada artık birçok alanda olduğu gibi oyun sektöründede "sosyal" olmayan oyunlar düşünülemiyor ve bu sektörde yer alan firmalar kullanıcıların birbirleriyle olan etkileşimlerini arttırmak ve oyunlarını bu yönde daha fazla oynanmasını sağlamak amacıyla var güçleriyle çalışıyorlar. Özellikle Zynga'nın kuruluşu ve yakaladığı başarıdan sonra birçok Sosyal oyun firması ortaya çıktı ve bunlar Facebook'taki potansiyel oyuncu kitlesini kullanarak on milyonlarca sayıda aktif kullanıcıya ulaştılar ve bu alanda dev bir pazar yarattırlar.

Türkiye Dünyada özellikle genç ve dinamik nüfusuyla dikkat çeken bir ülke ve internet kullanımınında %30 dolaylarında olduğu göz önüne alınırsa Türkiye'de çok büyük bir "sosyal oyuncu" kitlesinin bulunduğu gerçeği kaçanılmaz bir bilgi olarak karşımıza çıkıyor. Bir diğer yöndende Türkiye 28 milyon üyesiyle Facebook'a en çok kayıtlı üye barındıran ülkeler sıralamasında 4. sırada geliyor ve sosyal oyun pazarının kalbinin Facebook'ta attığı düşünülürse bu yerli ve yabancı oyun firmaları için kaçınılmaz bir gerçek ve büyük bir pazar fırsatı.
Bir diğer başka dikkat çeken konu ise mikro ödeme, mikro ödeme içinde online oyunlara yapılan harcama toplam mikro ödemelerin %40'ını oluşturuyor ki bu da 33.406.250 TL yapıyor, mikro ödemenin sadece 26 aylık kullanımı sonucunda oluşan rakamlar ortada bunlar 26 aylık süre için gayet iyi rakamlar olduğunu söylememiz yanlış olmaz.

Sonuç olarak, Facebook'u İngiltereden sonra dünyada aktif bir şekilde kullanan 4. ülkeyiz ve İngiltereyle aramızda sadece 2 milyon üye sayısı farkı var, ülke olarak sosyal oyunlara ilgi duyuyoruz birçok yabancı büyük oyun şirketi örneğin Zynga gibi artık oyunlarını ilk başta aktif ederken Türkçe dili standart olarak koymaya başladı ki bu Türkiye pazarına önem ve ilgi gösterdiklerinin ciddi bir kanıtı. Genç ve internet kullanımı konusunda aktif bir nüfusa sahip olmamızda sosyal oyun pazarı konusunuda büyük fırsatlar ve gelişmeye, yükselmeye çok açık olduğumuzun bir ispatı. Bütün bunların yanında artık yerli oyun geliştiricilerde bu pazarın farkında ve ciddi yatırım ve altyapılarla oyunlarını geliştirip, pazara sunuyorlar ve sadece yerel pazarı değil Global pazarıda hedefliyorlar ve son dönemde Türk oyun şirketlerinin aldığı ciddi yatırımlarda doğru yolda olduklarını gösteren bir işaret. Bütün bunlardan hareketle gelecek yıllar içerisinde Türkiye'nin sosyal oyun pazarında kilit ülkelerden biri olması kaçınılmaz.

Peak Games, 2 milyon günlük ve 10 milyonu aşan aylık aktif kullanıcısı ile dünyada top 15 listesinde bulunan, Türkiye’nin, Orta Doğu ve Kuzey Afrika’nın en büyük ve büyüme hızı en yüksek sosyal oyun firmasıdır. Facebook üzerindeki 10 kadar oyunu ile Peak Games, kullanıcıların sevdikleri ile sosyal paylaşımlarını arttıracak oyunlar geliştirme ve yayınlama vizyonu ile sosyal oyun endüstrisinde fark yaratmayı hedeflemektedir.( hakkımızda kısmından )
Oyunları: Poker Star, Okey, Okey Plus, Komşu Şehir, Komşu Kabile, İkon Kız, Bizim Dünya, Komşu Çiftlik, Petiler

Kurucuları arasında Ömer Bilge Ersoy'unda olduğu ArcadeMonk Kebap Dünyası oyunu ile sosyal oyun dünyasını girişini yaptı, firma şuan başka sosyal oyunlar üzerindede çalışmalarına devam ediyor.
Oyunları: Kebap Dünyası

Volkan Taban, Onur Karcı ve Turan Yiğitbaşı tarafından kurulan Gamester sosyal oyun şirketinin ilk oyunu Townster, 2011 yılı içerisinde eTohum 15'ede seçilen şirket son olarak TTNet ile bir sponsorluk anlaşması imzaladı.Sitelerindeki hakkımızda kısmından bir bölüm:"Yeni nesil dijital eğlence modelleri tasarlamak amacıyla 2009 yılında İstanbul’da kurduğumuz Gamester ekibi olarak, sosyal etkileşim, oynanabilirlik ve eğlence odaklı sosyal oyunlar geliştiriyoruz. "
Oyunları: Townster

Mobil ve web tabanlı sosyal oyun geliştiren şirketlerden bir tanesi. Şirket ayrıca mobil ödeme, mobil içerik sağama gibi alty yapı alanlarındada hizmet veriyor.
Oyunları: Footbo City, Mucit Köy, Bezmanya

Ercan Çalışkan ve Benan Arigil tarafından kurulan şirket iPhone, iPod Touch ve iPad için özel oyunlar geliştiriyorlar. Özellikle iSlash isimli oyunları App Store'da 1 milyondan fazla kez indirilerek dikkatleri üzerine çekti.
Oyunları: iSlash, iSlash HD

Mobil, medya ve sosyal oyun alanlarında faaliyet gösteren şirketlerden bir taneside Funrika. Üzerinde çalıştıkları sosyal oyun iStar'ı yakın zamanda aktif etmeyi planlıyorlar.
Oyunları: iStar

Sobee şirketinin kurucusu dünyaca ünlü geliştirici Mevlüt Dinç, Sobee şu ana kadar 4 oyun hazırlayıp kullanıcıların beğenisine sundu. Sobee şu anda bir Türk Telekom grup şirketi olarak yoluna devam ediyor. Hakkında bölümünden bir kısım:"1983 yılında gittiği İngiltere’de oyun endüstrisiyle tanışan ve 2000 yılına kadar yarattığı Enduro Racer, Last Ninja II, Hammerfist, Time Machine, First Samurai ve Street Racer gibi oyunlarla adını duyuran Mevlüt Dinç tarafından kurulan SOBEE Studios, yakın tarihte geçtiği Türk Telekom çatısı altında daha da güçlendi. Türkiye’de ilkleri başaran SOBEE Studios, İstanbul Kıyamet Vakti oyunuyla, yüz binlerce oyuncu sayısına ulaşarak, yurt dışında yapılan oyunların, ciddi ve etkili bir çalışmayla ülkemizde de gerçekleştirilebileceğini ispat etti. Yenilikçi tasarım perspektifi ve sürekli kendini yenileyen projeleriyle Türkiye’deki oyun endüstrisine ivme katan SOBEE Studios’un hedefi, çıtayı her zaman yüksek tutmak ve ülkemizin adını dünya çapında duyuracacak işlere imza atmaktır. "
Oyunları: I Can Football, Süpercan, İstanbul Kıyamet Vakti, Kayıp Armağan

Yoğurt, 2007 yılında kendi ürünlerinin imalatına odaklanmış ve başka markalara hizmet vermeyi bırakmıştır. İnternetin sonraki döneminin 3D kurgular üzerine gelişeceğini öngören Yoğurt, bu doğrultuda, ulaşılabilir ve kolayca kullanılabilir araçlar geliştirmekte ve böylece 3D içerik üretimini tabana yayarak her türlü web kullanıcısının hizmetine sunmayı amaçlamaktadır.
Oyunları: Yoğurtistan

Kodgraf Oyun Stüdyosu, ülkemizde gelişmekte olan oyun sektörüne Boğaz Harbi isimli 3 Boyutlu Çanakkale Savaşı Bilgisayar oyunu projesi ile giriş yapmış bir oyun stüdyosudur. 2008 yılında Boğaz Harbi oyununun çalışmaları ile başlayan oyun geliştirme serüveni halen Boğaz Harbi'nin ve çeşitli mobil uygulama ve oyunların geliştirilmesi ile devam etmektedir.
Oyunları: Boğaz Harbi

Mobil ve sosyal oyun geliştiren şirketlerden olan Vector Games, 2011 yılı içerisinde The Fallen 3D oyununu yayınladı.
Oyunları: The Fallen 3D

Okan Yıldırım tarafından kurulan ve eTohum 2011 40 girişimi arasında olan 6Q Oyun Stüdyosu ilk faaliyetlerine 2008 yılı içerisinde başlamış. Hali hazırda 8 aktif oyunları bulunan firma çalışmalarını İzmir Teknoloji Geliştirme Bölgesinde devam ediyor.
Oyunları: Çanak Okey, Wordy!, Word Grid, Tavla, Okey, 101, Kelime Adası, Batak ve İhale

İrfan Kaya ve Hüseyin Kuşçu tarafından kurulan KaKare Interactive sosyal oyun, advergame, CMS uygulamaları ve birçok akıllı cihaz için oyun ve uygulama geliştiren bir firmadır. Şirket şu anda Animal Wars isimli oyunları üzerinde çalışmaktadır. Ayrıca şirket eTohum 2011 40 girişimi arasında yer almaktadır.
Oyunları: Animal Wars

Kullanıcılarının güncel konularda tahminlerde bulunduğu bir servis. Tahminler etrafında dönen bir tür borsa oyunu olan Tahministan.com, eğlenceli olmasının yanında kamuoyu araştırma aracı olarak da aslında bünyesinde önemli seviyede veri barındırıyor.

Bir başka yerli oyun geliştiricilerimizden bir tanesi olan Ceidot, oldukça başarılı ve köklü bir firma.
Oyunları: Umaykut Online, Ceiron Savaşları, Hükümran Senfoni Online, Oynatak, FIBA Dünya Şampiyonası 2010

Yapay zeka, Bilgisayar oyunları, simülasyon alanlarında Ankara METUTECH-ATOM'da faaliyetlerine devam etmektedir.

Kodobur Oyun ve Eğitim Teknolojileri, 2008 Haziran ayında METUTECH-ATOM ön kuluçka merkezine (Animasyon Teknolojileri ve Oyun Geliştirme Merkezi) katılan üç girişimci tarafından 2009 Aralık ayında kurulmuştur. 2008’den bu yana farklı amatör ve profesyonel projeler üzerine çalışmış olan ekip, 2010 Nisan ayı itibari ile DEIM (Dokunmatik Ekranlı İnteraktif Masa) projesi ile T.C Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Teknogirişim sermaye desteğini almaya hak kazanmıştır.
Oyunları: Evvel Zaman İçinde Nasrettin, Monster Kartz, İkiSeksen

3D Production, Game Development, Content Development, Motion Capture Services alanlarında METUTECH-ATOM'da çalışmalarını sürdürüyor.

MİL OYUN LTD. ODTÜ Teknokent bünyesinde faaliyet gösteren Online, Cep Bilgisayarları ve Cep Telefonlarına oyun ve yazılım geliştiren ve geniş dağıtım kanallarından satışını gerçekleştiren bir Teknoloji ve ARGE firmasıdır. MİL OYUN LTD. güncel teknolojileri kullanarak yüksek kalitede, güvenilir ve geniş yelpazede ürünler sunar.

Hakkımızda kısmından: "Oyun oynamayı, hayal kurmayı ve en önemlisi hayallerini kendine çekmeyi seven üç delinin "haydi artık" demesiyle ZİBUMİ olduk. 2008 yılında başlayan oyun geliştirme macerası, aynı yılın Mayıs ayında kurulan METUTECH-ATOM'a kabul edilmemizle farklı bir kulvara geçmiş oldu. Öğrenme, araştırma, hazırlanma, uygulama ve oyun geliştirme heyecanı ile geçen kuluçka dönemimiz güzel sonuçlar verdi. Bu süreçte bizler, oyun geliştirme konusunda her geçen gün daha çok bilgiye, birikime, yeniliğe ve heyecana sahip bir ekip olmak için çalıştık."
Oyunları: İkiSeksen, Swaps'N Traps, Canavar Gokartlar , Kaçak Koyunlar, Blontops, Kareteç, Centum, Renk Cümbüşü, GizBull, GizBull 2, Sinemaya Beş Kala, Tom “Tucker” Crubucker 1: Son Büyü, Tom “Tucker” Crubucker 2: Küçük Rehine, Tom “Tucker” Crubucker 3: Yanar Döner, Maymun Deneyi, Pinpon Topu Üfürmece, Bayramdan Sonra Tersane, Tuzaklı Tuvalet, Kare Kaydırmaca, Neşe Dalgaları, Yapboz Serisi, 23 Nisan Dünya Çocukları

Zinek Yazılım Evi bir yazılım geliştirme ve araştırma firmasıdır. 2009'da kurulduğundan itibaren, Zinek Yazılım Evi kendini istisnai derecede yüksek kaliteli görsel simülasyonlar, oyunlar ve iş yazılımları geliştirmeye adamıştır.

Oyun Stüdyosu, 2008 yılında kurulmuş bir oyun geliştirme firmasıdır. 35 kişiden oluşan yaratıcı, genç ve dinamik ekibimiz ile, her yaş grubuna hitap eden; sürekli yenilenen özellikleri ve çarpıcı görselleri ile dikkat çeken; oynamayı çok sevdiğimiz sosyal oyunlar yaratıyoruz.
Oyunları: Sanalika, PETePET, Sroups

Cohous, eğlence içeriklerini interaktif ortama taşıyarak, yaratıcı ve farklı projelere imza atmak amacıyla Aralık 2007’de kurulmuştur. Dijital Medya ekseninde bir çok büyük firmaya hizmet sunan Cohous, kendisine ait servis ve aplikasyon çözümlerini de yaratmaktadır.
Oyunları:Fetih, İstila, Bul Karayı Al Parayı, Davul ve Zurna, Hoptek, Zabıta
Refleks

Refleks Oyun Tasarım Ekibi; Oldukça genç geliştiricilerden oluşan ekibimiz 2007 yılından beri çalışmalarına aralıksız devam etmektedir.Metehan yaşar önderliğinde kurulan ekip ilk kurulduğu günden bu yana bir çok türde proje gözler önüne sermiştir. Kendine özgü projeler yürüten ekip projelerinde aksiyon ve eğlencenin yanında oyuncuları düşünme ve öğrenmeye yönelik, oyun içi sistemler geliştirerek oyunları diğer oyunlardan ayrılıp ön plana çıkmasını sağlamakta. Farklı ortamlarda çalışmalarına ve Refleks dışı sorumluluklarına rağmen, ekip çalışmasının yanında işlerine duydukları sevgi ve bağlılık her zaman ön plandadır. 2011 Global Game Jam Türkiye ayağında ekibi temsilen gönderilen üç kişiden ikisi ilk 3 e giren ekipler arasında ön sılarda yerleri almış ve GGJ nin en genç katılımcısı olarak bilinen Mert Atagül de "En çalışkan kişi" ödülü almıştır. Ekip olarak dilekleri bu işi meslek olarak düşünen genç geliştiricilerin önlerinin açılıp bir yardım elinin uzanması.
Ekip: Yazılım:Metehan Yaşar,İsmail Aslan,Ahmet Türk Animasyon ve modelleme:Ferdi Şen,Mustafa Özçelik Grafik:Fevzican İpekli,Oğulcan İpekli Ses & Müzik:Fatih Çıtak
Oyunları: Topik,22 Gece,The Gurb(demo) Devam eden projeleri: The Gurb,Uzak Diyarlar(mmorpg)

Biz Kimiz sayfasından: " Biz oyun oynarız. Snowboard yaparız. Doğa sporlarına çok meraklıyızdır, mesela yamaç paraşütünü deli gibi seven çılgınlar vardır aramızda. Çok yemek yeriz, bazen hiç doymayız. İnternet olmadan evin yolunu bulamayız. Linux'e taparız. Futbol izleriz genelde ama bazılarımız basketbolcudur. Resim çizeriz, dans ederiz, Tophane'de nargile içeriz. Sıkıcı değilizdir anlayacağınız, televizyon izlemek bile güzel bir uğraştır bizim için. Modern insanlarız aslında, İstanbul'a aşığız ama Ankara yuvamızdır bazen. Anadolu hasreti tüterse burnumuzda, Çankırı, Osmaneli, niceleri gezer geliriz. Sanatı severiz ve sanattan anlarız. Hayvanları korururuz, bir kediye yamuk yapana kafa göz dalabiliriz. Deniz tutkumuzdur, bir girsek saatlerce çıkmayız. Bazen de rüzgara kapılıp uzaklaşırız sahilden, yeni fikirlere doğru yelken açarız."
Oyunları: Jadde, Almeha, Erlikhan, Karahan Online, Overlord(Geliştiriliyor), Kara İnci(Kapalı Beta'da)

ODTÜ mezunu Deniz Aslı Soykurum Çetin ve Atılım Çetin tarafından kurulan Betikus girişiminin ilk ürünü olan Gideros; bir mobil oyun geliştirme aracıdır. Gideros sayesinde, oyun geliştiricilerin oyunu bir kez yazıp, birden fazla platformda piyasaya çıkarması mümkün olacaktır.
Oyunları: Karlı Bir Sabah, Tım The Tımber
Lider Oyun

Hakkında: " Lider Oyun Geliştirme grubu 2007 yılında Ergin Yanar tarafından kuruldu. Hedefimiz daima Türk oyunları geliştirmek insanların yaşadığı çevreyi sanal ortamla birleştirmek oldu , tamamen gönüllü çalışmalara dayanarak . 3 senedir bu işin içindeyiz .Bu sene İstanbul Rally ile artık oyun dünyasına atılıyoruz . Hedefimiz Türk Oyun Sektörünü dünya ilkleri arasına sokmaktır."
Oyunları: İstanbul Rally

Gamizip Games 2011'de METUTECH-ATOM da mobil oyun ve uygulamalar geliştirmek üzere kurulmuştur. Nokia, Blackberry, iOS ve Android tarafında hazırlanan oyunların tüm platformlarda kullanıcı ile buluşması hedeflenmektedir. Eğlence anlayışını ön plana çıkarmakla beraber reklam ve eğitim içerikli oyunlar üzerine de çalışılmaktadır.
Oyunları: Penguins Colony, Snowball Fight

Hakkında: "LighTEK Oyun Geliştirme Ekibi 2010 yılında ibrahim Arslan tarafından kuruldu.Oyun projeleri üreten ve geliştiren gönüllülük esasına göre çalışan bir ekiptir. Amacımız Türk oyun sektörüne önemli projeler katmak ve geliştirmektir. Yaptığımız projeler herkes tarafından oynanabilecek eğlendiren ve öğretici yanı olan oyunlardır.Ekip şuan 6 kişiden oluşmaktadır."
Oyunları: Soğuk Savaş - Teröre Lanet (Geliştirilmeye devam ediyor), Nazarble ( Geliştirilmeye devam ediyor )
Global Game Jam 2011 organizasyonunda ödül alan ve geliştirilen oyunlar

Bu yılki tema "Extinction", yani "neslin tükenmesi" idi. Oyunlar bu temaya uygun olarak hazırlanmalıydı ve biraz da dünyanın kötü gidişatına parmak basıldığı için buna uygun oyunlar geliştirilmesi beklendi jüri tarafından.
Grup İsmi / Oyun
Together We Stand / Divided We Fall (Birincilik Ödülü)

Hakkında: Oyun, uzaylı işgalinden sonra hayatta kalan son insanın macerasını konu alıyor.
Zombies / Nightmare (İkincilik Ödülü)

Hakkında: Kahramanımız olan yaşlı adamın hayatta kalması için kısa bir süre kalmıştır sayaç geriye doğru işlemektedir. Beş dakika içinde bulunduğu bölümleri geçmek zorunda aksi halde ölecektir.
Arı Maya / iBee (Üçüncülük Ödülü)

Hakkında: Kahramanızım polen için doğru çiçek türüyle eşleşmelidir ve yolda karşısına çeşitli zorluklarda çıkacaktır.
Global Game Jam organizasyonunda 2010 yılında Türkiye'de yapılan oyunlar ve geliştiricileri.
Swaps N' Traps

Hakkında: Swaps N' Traps bir platform oyunu. Ana karakter bir astronot ve yabancı gezegende bir mağarada uyanır. Oyunda görevler tamamlanarak anahtarlar toplanır ve bu anahtarlar bir sonraki bölüme geçmek için kullanılıyor.
Geliştiriciler: Oyun Tasarımı: Elif Buğdaycıoğlu - Zeynep Direskeneli - Serhat Bayılı - Ahmet Ali Batı - Taha Müslümanoğlu - Grafik & Animasyon: Taha Müslümanoğlu - Serhat Bayılı - Elif Buğdaycıoğlu - Programlama: Ahmet Ali Batı - Müzik: Alpan Aytekin - Sound FX: Alpan Aytekin - Serhat Bayılı
Belly Band (GameHormone)

Hakkında: Üst platformlara tırmanarak cennete ulaşmaya çalıştığımız oyunda yolunuza düşmanlar çıkıyor ve sizi engellemeye çalışıyor ayrıca köprülerin açıldığı anlarda zamanlamanızda çok önemli.
Geliştiriciler: Programlama: Fatih Demirdag; Oyun Tasarımı: Ahmet Bayhan, Fatih Demirdag; Grafik: Ahmet Bayhan, Sercan Uysal; Müzik: Alpan Aytekin
Wireland

Hakkında: Klavyedeki tuşları kullanarak hareket ettiğimiz karakterimizi düşmanlardan sıyırarak verilen hedefin sonuna kadar ulaşmaya çalışıyoruz.
Geliştiriciler: Emre Ünsal Erkan Özsayın Kerem Göçen Onat Türkçüoğlu
Soul Of Nature (Decepticons)

Hakkında: İnsanoğlu para vb. amaçlar uğruna doğayı ve ormanları yok eder kahramanımız öldükten sonra ölümsüz olarak yeniden doğar ve amacı herşeyi geri getirmektir.
Geliştiriciler: 2B Grafik: Mert YAVAŞÇA ve Utku YAVAŞÇA. Programlama: Sıtkı Emre SOLAK, Selçuk ÖZTÜRK ve Özkan SAYIN. Oyun Tasarımı: Alp KARAATA.
Dreamwalker (OBJECT)

Hakkında: Bir hayalperest sokaklarda ne kadar değişik deneyimler yaşayabilir ? Bu sizin hayal gücünüze kalmış.
Geliştiriciler: Oyun Tasarımı: Onur Dayıbaşı. Programlama: Melih Yasin Yalçın. Müzik: Ozan Batuhan Ceylan Grafik: Gökhan Çınar
Beatbox

Hakkında: Guitar Hero tarzı bir müzik oyunu olan BeatBox herhangi bir enstrüman sesi içermiyor yalnızca insan sesi.
Geliştiriciler: Programlama: Hüseyin Uslu, Eren Yağdıran Müzik: Nizameddin Tuğral, Grafik: Cansu Özgün KAYACIK
Prey (Jam Board)

Hakkında: Oyunda bir avcı karakterini yönetiyoruz ve amacımız avlarımızı yakalamak ancak bunu yaparken karakterimizin ne kadar hızlı hareket etmesini sağlarsak o kadar avımıza iyi yaklaşıyor ve başarı şansımız artıyor.
Geliştiriciler: Programlama: Kemal Tuğrul Yeşilbek, Berk Eserol Görsel Tasarım: Deniz Sümer Müzik: Batuhan Ceylan
Fire me Up (XANKA)

Geliştiriciler: Durmuş Ali Çöllü, Kaan Soral, Uğurcan Orçun, Nizameddin Tuğral, Sercan Uysal, Behlül Uçar
The Golden Lyre (Delusion)

Hakkında: Hafızasını yitirmiş bir şekilde vahşi bir ormanda yönetmeye başladığımız karakterimizle ya maceradan maceraya atlayacağız ya da vücudumuzdaki zehir bizi öldürecek.
Geliştiriciler: Bahattin Tozyılmaz, Gökhan Çınar, Devrim Erdöl, İmre Özbay, Alper Güngör, Ozan Batuhan Ceylan, Ozan Çelik
Zampara ( Tayfa )

Hakkında: Sevgilisinin evinde çıplak bir şekilde yakalanan bir adamın hikayesi. Kendi evine koşarak ulaşmaya çalışırken birçok macerayla karşılaşıyoruz.
Geliştiriciler: Tugay Pala, Görkem Paçacı, Ugurcan Orçun, Münire Atıcı, Rıdvan Çakır, Sadık Sadıkoğlu
Abidino ( Xanka )

Hakkında: Yaş aralığı 3-70 olan interaktif oyunda hem oyunu oynarken eğleniyoruz hemde öğreniyoruz.
Geliştiriciler: Durmuş Ali Çöllü, Kaan Soral, Uğurcan Orçun, Nizameddin Tuğral, Sercan Uysal, Behlül Uçar
Fire in the bed ( Tayfa )

Hakkında: Karısının son davranışları hakkında kuvvetli şüpheli olan bir adam dedektif olmaya karar verir.
Geliştiriciler: Tugay Pala, Görkem Paçacı, Ugurcan Orçun, Münire Atıcı, Rıdvan Çakır, Sadık Sadıkoğlu
Liar Lyre

Hakkında: Korsanlar lir çalınan bir adada hazine için çalışıyorlar. Lir aldatma için kullanılınca olaylar gelişir ve korsanlar hipnotize olarak aşık olurlar. Kahramanımızın görevi korsanları uyandırmak ve onları yenmek.
Geliştiriciler: Müzik: Alpan Aytekin, Uğurcan Orçun, Ozan Batuhan Ceylan. Oyun Tasarımı: Murat Yalgın
Wizards&Viruses

Hakkında: Kendi bilgisayarında ki virüsten kurtulmak için çalışan bir sihirbazın hikayesi.
Geliştiriciler: Hüseyin Olgaç, Erdem Yeni, Ozan Emirhan Bayyurt, Serkan Uysal, İmre Özbay
ViralFire

Hakkında: Oyunun amacı düşman karakterlere dokunmadan bölümleri geçmek.
Geliştiriciler: Programlama: Işık Barış Fidaner, Kübra Saygın. Oyun Tasarımı: Orkun Kocatürk, Ramazan Bertan Gündoğdu. Grafik Tasarım: Bahadır Çağatay Metin.
CrossCards

Geliştiriciler: Grafik - Kodlama: Yunus AYYILDIZ Ses: Uğurcan ORÇUN