Türkiye'de geliştirilen TinyLab, Indiegogo'da fonlandı
Hiç lehim vs. kullanmadan oldukça hızlı elektronik devre prototipi hazırlama imkanı sunan avuç içi boyutlarında bir elektronik laboratuvarı olan TinyLab, Indiegogo'da başlattığı fonlama projesinde çabucak başarıya ulaşmış. Dün haberini yaptığımız akıllı asma kilit TAPP'in indiegogo'da başarısı üzerine Okan Saraçoğlu ismiyle yazılmış bir e-posta, kutumuza düştü. Bir girişimci ekibi olan Bosphorus Mechatronics'e mensup olan Okan, Kanadalı bir girişimin haberini yaptığımızı görünce kendi başarılarını bizimle paylaşmaya karar vermiş. Elbette biz de bunu duyduğumuza çok mutlu olduk ve TinyLab'in haberini sizlere aktarmaya karar verdik.
TinyLab, son yıllarda popüler olan 'Do it yourself - DIY' ürünlerine benziyor. Özellikle de Arduino'ya. Ancak TinyLab aslında Arduino'yu da içine alan daha komple bir platform. Arduino ve benzeri ürünlerde en ufak fonksiyonu sağlamak için bile sisteme yeni modüller eklemeniz gerekir. TinyLab ise ekran, sensör, buton gibi kritik modülleri hazır olarak sunuyor. Diğer modülleri eklemek için de birçok terminale sahip. Böylece tek bir lehim yapmadan karmaşık devre yapılarını kurup TinyLab üzerinde test etmek mümkün oluyor. Dolayısıyla hızlıca prototip hazırlamak ya da hataları erken aşamada tespit etmek isteyenler için çok faydalı bir ürün.
Indiegogo'da 755 kişi de bizim gibi düşünüyor olsa gerek, TinyLab'e destek vererek 68 bin dolardan fazla para toplamasını sağlamışlar. TinyLab'in hedefi 25 bin dolar olmasına rağmen rahatça iki katından fazla bir fona ulaşmış durumdalar. TinyLab ilk ürünlerini 59 dolarlık özel fiyatıyla mart ayında destekçilerine göndericek. Biz de başarılarının devamını diliyoruz.