Startup İstanbul 2013'ün girişimcileri
Startup İstanbul 2013
16 Mayıs 2013 Perşembe günü Çırağan Palace Kempinski'de gerçekleşecek Startup İstanbul 2013'de yer alacak girişimciler, kendi deneyim ve gündemde yer alan gelişmeleri aktaracak. Programda yer alacak girişimciler arasında, CardGusto, TinkFabrik, GaniPara, Muvizi, Edfor, Userspots, Parlakbirgelecek, OyuncakDenizi, Giysicini ve Ceidot bulunmakta.
2009 yılında kurulan Userspots, kullanıcı ve kullanılabilirlik durumlarını insan-bilgisayar etkilişimini içeren göz izleme teknikleri ile analiz etmektedir. Göz izleme teknikleri kullanılarak site içerisinde tespit edilen hatalar doğrultusunda kullanıcı dostu yazılımlar, mobil uygulamalar ve web sitelerinde arayüzler oluşturmasında yardımcı oluyor.
Userspots kurucusu Mustafa Dalcı, ODTÜ İstatistik Bölümü mezunu. Dalcı, ODTÜ Bilgi İşlem'de çalıştıktan sonra Userspots projesini hayata geçirdi.
2009 yılında kurulan OyuncakDenizi, online oyuncak satışı yapan e-ticaret sitesidir. Site içerisinde yaş ve tür kategorileri ile kişilere pratik ve kolay bir kullanım sunmaktadır. Güncellenen ürünleri ile sağlıklı ve güvenli alışveriş için yardımcıdır.
OyuncakDenizi kurucusu Serkan Hondur, 1980 yılında doğdu. İTÜ Jeoloji Mühendisliği eğitimi aldıktan sonra yine aynı üniversitede MBA programını tamamladı. İş hayatına mühendislik ile devam etmekten vazgeçen Hondur, OyuncakDenizi.com'u hayata geçirdi.
2011 yılında kurulan Giysicini, kullanıcıyı tanıyan ve zaman içerisinde ona uygun tarzları birleştiren sanal gardıroptur. Mobil ve web uygulaması içeren Giysicini, kullanıcılarının birbirlerine kombin önerisi yapmasını veya kendi kombinlerini oluşturmasını sağlayarak her gün düşünülen “ne giyeceğim?” sorusuna da cevap getirmektedir.
Giysicini, Gökhay Borulday ve Didem Yeni tarafından kurulmuştur. Gökhan Borulday, Yıldız Teknik Üniversitesi Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği bölümünü bitirdikten sonra Türkiye Bilişim Derneği Genç Çalışma Grubu bünyesinde yer aldıktan sonra Turkcell'in düzenlediği yarışma ile Giysicini projesini hayata geçirmiştir.
2011 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği'ni bitiren Didem Yeni, yaptığı stajlar ve projelerinin haricinde Giysicini projesi ile tanınmaktadır.
2012 yılında hayata geçen CardGusto, şehrin yemek yeme alışkanlıklarını kolaylaştıran bir sistem sunmaktadır. Üye olan kullanıcılara, restoranların belirlediği indirim seçeneklerini kullanarak oldukça avantajlı ücret ödemelerini sağlamaktadır. Amerika'da kullanılan sistemi uyarlayan Erkam Akça, Sinan Akdal ve Behiç Aydın, Londra'da öğrenciyken deneyimledikleri bu girişimi Türkiye'de de hayata geçirerek lezzet peşinde olan kullanıcılara avantaj kazanmalarını sağlamaktadır.
CardGusto, indirim sağlayan diğer sistemlerinden farklılığını sürekli indirim avantajı ile göstermektedir.
TinkFabrik, tasarlanan ürünleri hayata geçiren bir üretim fabrikası projesi olarak ortaya çıktı. Proje, tasarımcıların fikirleri ve gelişen süreçle birlikte ilerlemektedir. Tasarımcıların üretmiş olduğu ürünleri kullanıcıların beğenisi üzerinden TinkFabrik ekibi ile üretilebilirliği ve pazarlanabilirliği üzerine yoğunlaşır. Üretilecek ürünlerin fiyat belirlemesinde ise kullanıcıların oylamalarını dikkate alarak sosyal ürün geliştirme algısıyla gelişim aşamalarını tamamlamaktadır.
İTÜ Endüstri Ürünleri Tasarımı bölümü yüksek lisans programında tanışan Dilfer Nazır ve Uğur Mutlu, TinkFabrik projesinin girişimcileridir.
2012 yılında kurulan GaniPara, şirket ve bireysel girişimlerin gerçekleşebileceği bir E-ticaret platformu. Kullanıcılar herhangi bir sanal mağaza yzılımına gerek duymadan, Ganipara üzerinden kendi sanal mağazalarını oluşturarak sosyal ağlarla da birlikte satışlarını gerçekleştirebilmektedir. Kullanıcılar, oluşturdukları sanal mağazalarda dijital ya da taşınabilir ürünlerini kolay ve pratik bir şekilde satışa sunabilme olanağına sahiptir.
GaniPara kurucuları Berkay Ünal ve Bora Ünal, 1998 yılından beri girişimcilikle alakalı projeler geliştirmektedir. GaniPara projesini 2012 Kasım ayında hayata geçirmişlerdir.
2012 yılında kurulan Muvizi, kullanıcıların online ortamda yasal ve hızlı bir şekilde film izleme olanağı sunmaktadır. Herhangi bir abonelik veya aylık ödemenin istenilmediği bu platformda kullanıcılar, seçtikleri sinema filmini belirlenen süre içerisinde izleyebilmektedir. İnternet ulaşımının yapılabildiği her alanda hızlı ve yasal bir şekilde film izlemek için geliştirilen bu proje, kullanıcılara dijital içerik sunmaktadır.
Muvizi kurucularından Emre Şen Kimya Mühendisliği okuduktan sonra Hollanda'da Strateji Pazarlama üzerine master programını tamamladı. Gujan Şen ise yapmış olduğu birçok bilişim işinden sonra Emre Şen ile Muvizi projesini hayata geçirdiler.
Üniversite kullanıcıları için bulut tabanlı bilgi paylaşım platformu olarak kullanılan Edfor, öğrenci ve öğretmen arasında ödev, dosya ve daha pekçok şeyin paylaşılabileceği bir alan sunmaktadır. Duyuruların da paylaşılabileceği bu platform, özellikle üniversite kullanıcıları açısından fayda sağlamaktadır.
ParlakBirGelecek kullanıcılarına üniversiteler hakkında bilgi vererek gelecekleri hakkında yardımcı olan bir platformdur. Kullanıcılar kendi ilgi, beceri ve isteklerine uygun üniversite programını ParlakBirGelecek yardımı ile kolayca erişebilirler.
ParlakBirGelecek kurucusu Orkun Şahmalı, 2006 yılında Yale Üniversitesi Ekonomi Bölümü'nden mezun olmuştur. Çalışma hayatına birçok projede yer alarak başlayan Şahmalı, Türkiye pazarına girerek ParlakBirGelecek projesini hayata geçirmiştir.
2005 yılında kurulan Ceidot Game Studio, video oyun geliştiren bir şirkettir. Şimdiye kadar Sovereign Symphony, Football Arena, Ceiron Wars, Umaykut Online ve Hükümran Senfoni Online oyunlarını geliştirmişlerdir.