Startup Girişiminizde Periscope Kullanabileceğiniz 10 Etkili Yol
Sosyal medya araçları yenilendikçe hem sosyal hayatımız hem projelerimizi, ürünlerimizi sunuş biçimlerimiz değişiyor, şekilleniyor. Pinterest ve Facebook eğlence aracı olduğu kadar iş hayatımızın da bir parçası ve çok başarılı kullanımlar söz konusu. Peki ya söz konusu canlı yayın video olunca?
Periscope, bulunduğumuz yerde canlı video yayını yapmamızı ve takipçilerimizin o anda canlı yayın olduğu bilgisini alarak yayınımızı izlemelerini sağlayan, basit ama muhteşem bir buluş. Bu popüler aygıtı startup girişimimiz için nasıl kullanabiliriz? İşte size 10 etkili yol:
Yatırımcıların ilgisini çekin: Periscope o kadar nev-i şahsına münhasır bir uygulama ki, onu nasıl kullandığınıza bağlı olarak önemi de artıyor. Kendi hayatınıza sahip çıkın ve işinizle, hayatınızla ilgili göstermek istediğiniz anları profesyonel bir şekilde ortaya koyun, böylelikle yatırımcılar hayatınızın içinde gezerken onlara başarılı bir şekilde eşlik etmiş olun. Onlar da iş hayatınızdaki tutkunuzu ve bağlılığınızı birebir görmüş olsunlar ve bundan etkilensinler.
Ürün tanıtın: İş hayatınızdaki ya da yaşamınızdaki bir kesiti paylaşabileceğiniz ve bunu yatırımcılar için ilgi çekici hale getirebileceğiniz gibi, ürününüzün tanıtımını da direkt olarak periscope üzerinden yapabilirsiniz. Potansiyel müşterilerinizin o anda nerede olurlarsa olsunlar canlı canlı ürününüzü görmeleri, özelliklerini sizin yönlendirmelerinizle tanımaları, mutlaka bir görselden çok daha fazlası olacaktır. Adeta ürünü yaşayacaklardır.
Şirketinizin kimliğini öne çıkarın: Tüketiciler her zaman kişilikli markalardan hoşlanırlar. Periscope bu anlamda işinizin sahne arkasını tüketicilere en cool şekilde sunmanıza yardımcı olacak, şirket kimliğinizi, tarzınızı, çalışma şeklinizi, mekanları, insanları, giysileri, günlük alışkanlıkları ve benzeri detayları paylaşmanızı ve gözlerinde başka bir yere yükselmenizi sağlayacak. İmajınızı Periscope ile yaratmanız mümkün.
Periscope yayınınızı hikaye anlatmada kullanın: Bu yayın bir röportaj gibi de olabilir, ya da bir youtube kanalında izlenen videolara da benzeyebilir. Kameranın karşısına geçip şirketinizin hikayesini anlatabilirsiniz mesela. Ya da şirketten önemli bir isime bazı sorular yönlendirerek izleyicilerinizin merak ettikleri soruları cevaplandırmalarını isteyebilirsiniz, böylelikle belki de hiçbir zaman bir mekanda soru sorma şansları olmayacak üst düzey kişilerin belirli konulardaki deneyim ve fikirlerinden yararlanmış olan izleyicileriniz, markanızı ya da projenizi ya da şirketinizi muhakkak diğerlerinden farklı değerlendireceklerdir.
Sorulara cevap verin: Periscope yayınınızda bazı saatler belirleyerek tüketicilerin sorularını yanıtlayabilirsiniz. Bunu bir randevuya dönüştürebilirsiniz.
Analiz yapın: Periscope Data, size hangi yayının kimler tarafından ne kadar izlendiğinin bilgisini veren bir sistem. Bu sistemle yapacağınız raporlamalar pazarlama stratejilerinizde büyük kolaylık sağlayacak, neyi işe yarayıp neyin yaramadığıyla ilgili geniş bir resmi gözler önüne serecektir.
Ürün demosu: Ürün tanıtın demiştik ama bunun bir yolu da ürünün demonstrasyonunu Periscope üzerinden yapmak olabilir. Bir ürünün kullanım kılavuzunu okumaktansa sizin Periscope yayınınızı izleyerek öğrenmek tüm tüketicilerin işine gelecektir.
Canlı bir etkinlik düzenleyin: Küçük bir seminer, işle ilgili bir kutlama partisi, bir beyin fırtınası, aklınıza ne geliyorsa ve/ya gündemde ne varsa. Birkaç kişinin biraraya gelip ürününüzle/işinizle/projenizle ilgili bilgi aktarımı yaptığı bir sohbet, her zaman bulunamayacak bir nimet aslında.
Fon elde etmek için kullanın: Belki bir kısa film projeniz var ve tanıtımını Periscope sayesinde yapıyorsunuz. Filmin yapım süreci için ise bağışa ihtiyaç var. Veya belki daha büyük çaplı bir iş için fon elde etmeniz gerekiyor. Periscope hesabınızı doğru kitlenin takip ettiğinden emin olduktan sonra projenizin tanıtımını tüm soruları yanıtlayacak şekilde yapıp daha sonra bağış/fon talebi için bu yayını kullanabilirsiniz. Samimiyet ve anlayış canlı yayınlarda daha mümkün!
Ofiste eğlence: Ofisinizin stresli bir ortam olmadığını, takım arkadaşlarınızla büyük bir uyum içinde çalıştığınızı göstermek için ofisinizde işinizle ilgili belirli sınırlar dahilinde esprili skeçler üretebilir, bunu Periscope’da yayınlayabilirsiniz. Elbette sınırları siz kendiniz daha iyi biliyorsunuz!