Sizi başarısızlığa mahkum kılacak 4 inanış
Hayatta hep parayı düşünürüz. Kendimize bir konfor alanı yaratırız, bunu bir standart olarak belirleriz ve bunun altına düşmek dünyanın sonuymuş gibi davranırız. Borca gireriz, krediler çekeriz ve bunları ödemek için de stresle mücadeleye etmeye çalışırız. Günün sonunda her şey bizi faturaları ödemek için çalışmaya yöneltir.
Ancak bu doğru bir bakış açısı değil. Sonuçta hayat sadece para kazanmaktan ibaret değil ve mutlu olmanın yolu da lükslerden geçmiyor. Dolayısıyla çekinceler içerisinde sadece para kazanmak yerine hayatta mutlu ve huzurlu olmanın, sevdiğiniz işi yapmanın ve fayda üretmenin yollarını aramalısınız.
1- Sorumluluğu üzerinize alın
Birinin sizin için bir şeyler yapmasını beklemekten vazgeçin. Aileniz, eşiniz ya da arkadaşlarınız belli durumlarda size yardımcı olabilir. Ancak sorumlulukları hep onlara yıkarsanız bu öğrenmenize engel olur ve harekete geçmenizi engeller.
Bu sebeple yapmak size zor gelse bile kendi hayatınızla ilgili tüm sorumlulukları kendi üzerinize almalısınız.
2- Beceriksiz olduğunuzu düşünmekten vazgeçin
Kimse ilk direksiyona geçişinde mükemmel araba kullanamaz. Aracın stop etmesi ya da bazen küçük bir kaza yapmak herkesin başına gelebilen durumlar. Dolayısıyla ilk başarısızlığınızda o konuyla ilgili yeteneksiz, beceriksiz olduğunuzu düşünmeyin.
Mutlaka her konuda yetenekli olamazsınız. Bazı konular sizin doğal uzmanlık alanınız olacaktır. Ancak her konuda başarılı olabileceğinizi, sadece yeterince denemeniz gerektiğini unutmayın. Girişimcilikte bunu ihtiyacınız olan günler olacak.
3- ''Çok para zaten iyi değildir''
Elbette ne yapacağınızı bilmiyorsanız çok para başınıza kötü şeyler getirebilir. Fakat biliyor musunuz, çok paranız olması o kadar da kolay bir şey değil. Dolayısıyla bu yolda zaten bir sürü şeyi doğru yapmayı öğrenmiş olacaksınız.
Para hayatta yaptığınız şeylerin, ürettiğiniz değerin bir karşılığıdır. Eğer büyük bir değer üretmeyi başarıyorsanız, para sadece bunun bir sonucu ve daha da büyük şeyler yapmanın aracıdır.
4- ... değilim
Boşluk kısmını doldurmak size kalmış. Buraya hepimiz farklı şeyler yazabiliriz; ben matematikte iyi değilim, ben pazarlamada iyi değilim, ben mühendis değilim, ben yeterince sabırlı değilim.
Eğer başaracağınıza inanmıyorsanız, zaten başarılı olamazsınız. Dolayısıyla bahaneler, duvarlar üretmekten vazgeçip kendinizi geliştirmelisiniz. Öğrenmek hiçbir zaman bitmeyen bir süreç. Sizi başarıya götürecek en önemli şey, öğrenmeye ve gelişmeye olan açlığınızdır.