Mobil Uygulama Geliştirirken Yapılan 10 Hata
Mobil uygulamalar, müşteri bağlılığını arttırdığı için şirketler tarafından büyüyen bir grafikle talep edilmeye devam etmektedir. Mobil uygulamalar aynı zamanda müşterilerin uygulama ile ne zaman etkileşime girdiği ve ne tür ürün ve servisler tercih ettiği ile ilgili şirketlere değerli ger bildirimler sunmaktadır. Fakat birçok girişimcinin mobil uygulama geliştirirken yaptığı hatalar, yapılan yatırımların boşa gitmesine neden olmaktadır. Eğer mobil uygulama geliştirme ile ilgili işe alım yapmayı düşünen bir girişimciyseniz aşağıdaki hatalardan kaçınmak hem zaman hem de para kaybetmenizi önleyecektir.
1. Rakipte olduğu için bir uygulama geliştirmek
Bir uygulamaya geliştirmeye başlamadan önce bu uygulamanın neye hizmet edeceğini ve şirketinize nasıl yardımcı olacağını belirlemelisiniz.
2. Kullanıcıların cihazlarını yanlış tanımlamak
Kullanıcılarınızın hangi cihazları kullandığını bilmelisiniz. Siz iOS uygulama geliştirme uzmanını işe alırken müşterilerinizin çoğu Android cihazlar kullanıyorsa, uygulamanız kullanılmayacak ve yatırımlarınız boşa gidecektir.
3. Maliyeti anlamamak
Mobil uygulama geliştiricinizle konuşup bu uygulama için şirketinizin ne kadar para harcayacağını öğrenmeye çalışın. Uygulama pazarlama, uygulama geliştirme, uygulama tasarımı ve bakımı gibi maliyetleri hesaba katmanız gerekecektir. Edindiğiniz yaklaşım ile yaklaşık olarak ne kadar ödeyeceğinizi tahmin edebilirsiniz.
4. Tek seferde tüm özellikleri eklemek
Tüm özellikleri tek seferde uygulamaya eklerseniz elinizde gelecekte müşterilerinize sunacağınız bir özellik kalmaz. Bir süre sonra uygulamadan farklı beklentileri olan kullanıcılarınız uygulamayı kullanmaktan vazgeçeceklerdir.
5. Yanlış yerlerden tasarruf etmeye çalışmak
Maliyeti azaltmak için ucuz ya da tecrübesiz mobil uygulama geliştiricileri işe alabilir ya da uygulamanın fonksiyonlarından ve tasarımından ödün verebilirsiniz. Fakat şunu aklınızdan çıkarmayın, eğer bu kısıtlamalarla 1 kazanacaksanız, uygulamanın pazarlamasına 10 ödeyeceksiniz. Bu yüzden bırakın uygulama kendini satsın.
6. Sosyal medyayla entegre olmamak
Twitter, Facebook gibi sosyal medya platformları kullanıcılarınız için ve pazarlama maliyetinizi azaltmak için gereklidir. Sosyal medyanın gücünü göz ardı etmeyin.
7. Uygulamayı test etmemek
Kullanıcıların uygulama deneyimini, uygulamada meydana gelen hatalarla kötüleştirmek istemiyorsanız test etmelisiniz.
8. Kullanılabilirliği test etmemek Uygulamanız her insanın kullanabileceği kadar basit olmalıdır. Eğer kullanamıyorlarsa uygulamanız karmaşık demektir.
9. Düzenli olarak yazılımcı değiştirmek
Uygulama geliştirirken ne kadar çok yazılımcı değiştirirseniz uygulamanızın yayınlanması, güncellenmesi ve bakımı o kadar gecikecektir. Bu yüzden işin en başında en iyisini almaya gayret edin.
10. Pazarlamadan feragat etmek
Pazarlama, mobil uygulamaların ana bileşenlerinden birisidir. Pazarlamayı göz ardı ederseniz uygulamanızı kimse bulamayacak ve yatırımlarınız tamamen boşa gidecektir.
Kaynak:
10 Mistakes Startups Should Avoid During Mobile Apps Development