İlk 10’dakiTeknoloji Şirketlerinin Misyonları
Bir şirketin kuruluş amacı, o şirketin ilerlemesini sağlayan gerçek motivasyondur. Şirketin dünyaya katmak istediği değer ve bu değere olan bağlılığı; işin devamlılığını ve başarısını da beraberinde getirir. Mark Zuckerberg’in büyük bir serveti olmasına rağmen işi bırakıp gitmemesinin sebebi Facebook için düşlediği misyondur. Bu durum, hem Zuckerberg’in hem de Facebook’un başarısının temelidir.
Bir girişimci olarak kurduğunuz şirketle dünyaya nasıl bir değer katmak istiyorsunuz? Şirketinizin misyonunu belirlerken sizi bu işe girmeye teşvik eden ve size ilham veren temel değerler misyon cümlenizi oluşturmalıdır. Şirketinizin misyonu, şirketinize alacağınız her bir çalışanın gerçek motivasyonu olacaktır.
İşte en büyük teknoloji şirketlerinin misyon cümleleri:
Amazon’un misyonu insanların online olarak satın almak isteyebilecekleri her şeyi bulabilecekleri bir yer inşa ederek, yeryüzünün en müşteri odaklı şirketi olmaktır.
Apple; tüm dünyadaki öğrencilere, eğitimcilere, mesleğinde yaratıcı kişilere ve tüketicilere inovatif donanım, yazılım ve internet seçenekleri ile en iyi kişisel bilgisayar deneyimini yaşatmayı hedeflemektedir.
Dell’in misyonu; hizmet alanında en iyi müşteri deneyimi sunan, dünyadaki en başarılı bilgisayar şirketi olmaktır.
Facebook insanlara paylaşma gücü vererek dünyanın daha açık ve daha bağlantılı hale gelmesini sağlamayı hedeflemektedir.
Google’ın misyonu; dünyadaki tüm bilgiyi organize etmek ve bilginin her yerden erişilebilir ve kullanılabilir olmasını sağlamaktır.
Microsoft’un misyonu; tüm dünyadaki insanların ve şirketlerin kendi potansiyelinin farkına varmasını sağlamaktır.
Skype; web ortamında gerçek zamanlı iletişimin çatısı olmayı hedeflemektedir.
Twitter’ın misyonu herhangi bir kısıtlama olmaksızın herkese fikir üretme ve fikirlerini paylaşma gücü vermektir.
Yahoo’nun misyonu, tüketiciler ve işletmeler için dünya çapında en gerekli internet servisi olmaktır.
Kaynak: