Girişimcilik Vakfı'nın Fellow 2015 Programı'na 19 Haziran’a kadar başvurabilirsiniz
Üniversitede okuyan gençlerin girişimcilik ruhunu keşfetmelerini sağlamak ve onlara bu süreçte rehberlik etmek amacıyla Girişimcilik Vakfı tarafından düzenlenen Fellow 2015 Programı'nın başvuruları 19 Haziran’a kadar uzatıldı.
www.girisimcilikvakfi.org adresindeki başvuru formunu doldurup GirişimcilikVakfı’na gönderen öğrenciler, bir sonraki aşamaya geçme hakkına sahip olacak.
Fellow Programı'na katılma fırsatını yakalayan gençler, program dahilinde ulusal ve uluslararası bir ağın parçası olacaklar. Her üç ayda bir, rol model alabilecekleri başarılı girişimcilerle bir araya gelerek onların hikayelerinden ilham alma şansını elde edecek olan başarılı gençler, üniversitelerinde girişim elçileri olarak görev yapacak. En önemli misyonlarından biri ise, kendi çevrelerinde girişimcilik kültürünü yaymak, çarpan etkisi yaratmak ve Girişimcilik Vakfı'nın “giveback” felsefesi doğrultusunda toplumdan aldığı destek ile kazandığı başarıyı yine toplumla paylaşarak başarıyı çoğaltmak olacak. Seçim sürecini başarıyla tamamlayan üniversite öğrencileri, aynı zamanda program kapsamında 12 ay boyunca aylık 500 TL burs almaya hak kazanacaklar.
Altı adımdan oluşan seçim süreci, yenilikçi ve bilimsel yöntemler aracılığıyla adayların motivasyonunu ve girişimcilik potansiyelini ölçen özel kişilik testlerinden ve seçim komitesiyle yapılacak online ve yüz yüze mülakatlardan oluşuyor.
Program, 17-24 yaşında, T.C. vatandaşı olan, Türkiye'de ikamet eden, Türkiye'de bir üniversiteye girmeye hak kazanmış ve kayıt yaptırmış olanve hâlihazırda üniversitelerin 1, 2, 3 ve 4. sınıflarında okuyan tüm üniversite öğrencilerine açık.
Bu yıl Fellow Programı'na 15 binden fazla başvuru beklediklerini dile getiren Girişimcilik Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Sina Afra, yeni dönemle ilgili şunları söylüyor: “Girişimcilik önümüzdeki yıllarda Türkiye’yi en çok değiştirecek akımlardan biri çünkü girişimcilik yenilik demek, AR-GE demek, istihdam demek. Biz de uzun vadeli girişimcilik kültürünü geliştirme hedefimizle 2. Fellow Programımıza büyük hedeflerle başlıyor, küçük adımlar atıyoruz. Bundan beş yıl sonrasını düşünürsek, yüzlerce Fellow’un Girişimcilik Vakfı programından geçeceğini söyleyebiliriz. Gitmek istediğimiz nokta ise girişimciliğin gençler arasında ciddi bir kariyer alternatifi olması. Bu yolda yürürken, Türkiye’nin özellikle kadın girişimcilere çok ihtiyacı olduğunun da altını çizmek isterim.”