Daha üretken olmak için her gün kullanmanız gereken 10 uygulama
Dijital teknolojinin zararları hakkında oldukça fazla şey duyuyoruz. Fakat işlerinizin daha etkili ve verimli bir şekilde bitmesine yardım edecek binlerce uygulama da var.
Bu uygulamalar arasından size yardımcı olabilecek bazı uygulamalar;
Slack
Henüz 2 milyon kullanıcısı olsa da birçok kurumsal şirket iç iletişim için Slack kullanıyor.
Bu uygulama bir veya daha fazla iş arkadaşınızla özel bir şekilde konuşmanızı, büyük grup konuşmaları yapmanızı ve dosya paylaşmanızı sağlıyor – bütün bunların hepsi e-posta trafiğinizi gözle görülür şekilde düşürüyor.
Ücret: Ücretsiz (temel seviye)
Uygun platformlar: iOS, Android
Outlook
Outlook’u bilgisayarınızdan gayet iyi tanıyor olmalısınız. Exchange, Office 365, Outlook.com, Apple iCloud ve Yahoo Mail ile integre olabilir dolayısıyla bütün maillerinizi bir yerde toplayabilirsiniz.
Ücret: Ücretsiz
Uygun platformlar: iOS, Android
Facebook Messenger
Sahip olduğu 700 milyon kullanıcı ile Facebook Messenger’ın popülerliği gittikçe artıyor. Facebook arkadaşlarınıza mesaj göndermek dışında, arama yapabiliyor, görüntülü konuşabiliyor ve ve hatta para bile gönderebiliyorsunuz.
Ücret: Ücretsiz
Uygun platformlar: iOS, Android
Evernote
Evernote bütün düşünce, fikir ve planlarınızı bir yerde toplamanızı sağlıyor – unutulmaya mahkum oldukları yer olan aklınızda tutmak yerine. Metinlerden, fotoğraflara, web sayfalarına ve ses dosyalarına kadar her şeyi kaydetmeniz mümkün.
Ücret: Ücretsiz (Temel seviye)
Uygun platformlar: iOS, Android
Wunderlist
Yapılacaklar listesi için oluşturulmuş Wunderlist özel listeler yapmanızı, yakında yapılacak toplantılar/görevler için hatırlatıcılar kurmanızı, bu listeleri arkadaşlarınız, aileniz ve iş arkadaşlarınızla paylaşmanızı ve böylece projeler üzerinde birlikte çalışmanızı sağlıyor.
Wunderlist diğer aygıtlarınızla senkronize olabilir böylece bilgilerinize her yerden erişebilirsiniz.
Ücret: Ücretsiz
Uygun platformlar: iOS, Android
Forest
Forest üretkenliğinizi takip eder ve ilerleyişinizi bir ağaç şeklinde görselleştirir. Eğer 30 dakika boyunca odaklanır ve akıllı telefonunuzdan uzak kalırsanız ağacınız tamamen çiçek açıyor, eğer o zaman aralığında uygulamayı kapatırsanız ağacınız ölüyor.
Uygulamadaki amaç en sonunda sizin sıkı çalışmanızı gösteren bir ormana sahip olmak.
Ücret: 0.99 Dolar
Uygun platformlar: iOS, Android
Sunrise Calendar
Bu uygulama birçok güzel özellik barındırıyor – örneğin birine toplantı ayarlamak için mail attığınızda uygun olduğunuz zamanları gösteren bir link de gönderebiliyorsunuz. Sunrise'ı Linkedin ve Twitter ile senkronize etmeniz mümkün. Böylece toplantı yapacağınız insanların özgeçmişilerini ve fotoğraflarını görebilirsiniz.
Bu uygulama Google takvim, Exchange ve iCloud tarafından desteklenir.
Ücret: Ücretsiz
Uygun platformlar: iOS, Android
Day One
Day One, lokasyondan, hava koşullarına ve dinlediğiniz şarkıya kadar bir anınızla ilgili her şeyi kaydeder.
Uygulama size günlüğünüzü tutmanız için hatırlatıcılar gönderiyor ve notlarınızı Facebook’ta paylaşabileceğiniz gibi kendinize özel de tutabiliyorsunuz.
Ücret: 4.99 Dolar
Uygun platformlar: iOS
GoodReader ile istediğiniz dosyayla çalışın
Çalışmanız hiçbir zaman erişemediğiniz bir dosya nedeniyle aksamasın. GoodReader, Microsoft Word dokümanlarından PDF dosyalarına kadar çeşitli tarzdaki dosyaları açmanızı, okumanızı ve düzenlemenizi sağlar. Notlar bırakabilir, çizimler yapabilir ve dosyadaki önemli yerleri renklendirebilirsiniz.
Dosyayla işinizi bitirdiğinizde Dropbox, Google Drive veya başka bir yerde saklayabilirsiniz.
Ücret: 4.99 Dolar
Uygun platformlar: iOS
Okumak için öldüğünüz bir makale veya hikaye gördünüz, fakat bir toplantıya yetişmeniz lazım veya o an meşgulsünüz ve zamanınız yok.
Bu makaleyi veya hikayeyi daha sonradan tekrar okumayı hatırlamayı ummak yerine, o an onu kaydedin ve daha sonra kolayca Pocket’da onu bulun. İnternet bağlantınız olmadan çalışırken kaydettiğiniz içeriklere bile daha sonra ulaşabilirsiniz.
Ücret: Ücretsiz (Temel Seviye)
Uygun platformlar: iOS, Android