Büyük bir şirket gibi görünmenizi sağlayacak yöntemler
Girişimler genellikle küçük, yenilikçi ve heyecan dolu şirketlerdir. Başlangıç aşamalarında bu onlara büyük avantajlar da sağlar. Geleneksel bir şirketin olamayacağı kadar cesur, büyük bir şirketin alamayacağı kadar risk sever olurlar. Ancak eninde sonunda onların da bir yükselme trendi yakalamaları ve büyümeleri gerekir. Fakat bu noktada bir sonsuz döngü ortaya çıkıyor: daha büyük müşteriler elde etmek için daha güçlü ve büyük bir şirket olmalısınız. Ancak büyük müşterileriniz olmadan da güçlenemezsiniz. Bu noktada döngüyü kırmanın yolu şirketinizi büyük ve organize bir imaja kavuşturmanız. Bunun için uygulayabileceğiniz birkaç hamle var;
Web sitenizi yenileyin ya da iyileştirin
Web siteniz şirketinizin yüzü olduğu gibi aynı zamanda müşteri kazanamanın da iyi bir yolu. Bu sebeple web sitenizin iyi çalışması, güzel görünmesi ve sizi iyi anlatması gerekiyor. Bunu sağlamak günümüzde o kadar da zor değil. Çok yüksek maliyetler ve zaman harcamadan iyi bir web sitesine kavuşabilirsiniz. Bu konuda işin profesyonelleriyle, tecrübeli kişilerle çalışmanız elbette faydalı olacaktır.
Göz önünde bulundurmanız gereken bir başka konu da mobil uyumluluk. Eğer web sitenizin mobil versiyonu iyi çalışmıyorsa bu çok fazla trafik kaybetmenize sebep olabilir. Dolayısıyla mutlaka mobil versiyonu da çok iyi çalışan bir web sitesine ihtiyacınız var.
Pazarlama bütçesi oluşturun
Bunun kulağa çok da mantıklı gelmediğini biliyoruz. Birçok girişim kendini zor çevirirken pazarlamaya para ayırması pek de mümkün olmuyor. Ancak girişimcilik mümkün kılmak demek, kimse kolay olacağını söylemedi!
Eğer bir ürün ya da hizmetin kendi kendini satmasını bekliyorsanız pek şansınız yok. Zira bugün Apple, Samsung, Coca Cola gibi dünya devleri bile pazarlamaya çok ciddi bütçeler ayırıyor. Dolayısıyla siz de kendinizi tanıtmak için bir bütçe oluşturmak zorundasınız. Küçük ya da büyük olsun mutlaka kendinizi tanıtmak için para harcayın.
Sosyal medyada kitlenizi büyütün
Bir medya şirketinin sosyal medya hesaplarına baktınız ve takipçi sayısının 20 civarında olduğunu gördünüz. Bu sizde pek de olumlu bir izlenim oluşturmayacaktır. Dolayısıyla dışarıdan sizin hesaplarınıza bakan kişiler de aynı şekilde düşünebilir.
Elbette bir inşaat şirketinin çok interaktif bir Facebook hesabı olması şart değil. Ancak dijital medya alanında çalışan bir şirket için bu uzmanlığının bir göstergesi. Günün sonunda size uygun olabilecek sosyal medya kanallarında büyümek zorundasınız. Faaliyet gösterdiğiniz alana göre LinkedIn, Twitter, Instagram, Facebook ve hatta SnapChat'te iyi hesaplar yaratın.
Para kazanmak için para harcayın
Son olarak bunu bir felsefe olarak belirleyin; para harcamadan para kazanmak çok ama çok zordur. İşinize yatırım yapmalı, işinizi geliştirecek doğru fırsatları gördüğünüzde tasarrufları göz ardı etmelisiniz. Büyük bir şirket olmaya giden en önemli adımlardan biri de budur!